Tenniskids

Sinds 2013 spelen kinderen op een aangepaste baan, met een aangepast racket en een speciale bal. Ook is toen de jeugdcompetitie aangepast; ieder kind speelt in een bepaalde kleur en die kleur geeft een bepaald niveau aan. Op deze manier leren kinderen speelser en leuker tennissen en passend bij hun leeftijd en ervaringswereld. Om tennis verslavend leuk te maken spelen kinderen in Nederland dus in de juiste kleur.

 

Tennisschool Friesland organiseert jaarlijks een aantal toernooitje voor kinderen op de tennisparken waar zij lesgeven dus ook in Lemmer :Tennis Kids Evenement (TKE). Kinderen in rood, oranje en groen spelen daar tegen elkaar. Opgeven kan bij Paul de tennisleraar en in de agenda lees je wanneer en waar. 

paulplantinga@me.com 

 

In de Noordoostpolder zijn in de verschillende dorpen soortgelijke toernooitjes, meest op zondag, waar jeugdleden van Ready Again mogen meedoen aan de Zuider Zee Tour (ZZT). Tzt organiseren wij dat ook een keer in Lemmer. In de agenda lees je wanneer en waar en hoe je kunt opgeven.

 

Het kleuren systeem

 

Rode kids

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn t/m 7 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6×12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm

Oranje kids

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groene kids

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 11-12 jaar en ouder. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm

 

 

Waarom is Tenniskids belangrijk?

Het is stimulerend en sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen ook een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kids worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.

 

 

Wil je meer weten over tenniskids kijk dan ook eens op de website van Tenniskids.nl

Informatie aanvraag

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.