Nieuws uit de vereniging

Padel banen gaan niet door

Geen Padel banen voor Ready Again.

 

In juni j.l. gaven alle aanwezigen op de ledenvergadering unaniem akkoord om verder te onderzoeken of padelbanen te realiseren zijn op baan 5 en 6. Zoveel draagkracht en enthousiasme gaf de werkgroepleden en bestuur veel power om verder te gaan. Wij zijn vier keer bij de gemeente geweest, en bij de wijkvereniging, we hebben fondsen gezocht en informatie opgevraagd, andere tennis- en padelclubs benaderd en bezocht, twee aanvragen voor subsidie ingediend, sponsoren en grote bedrijven in Lemmer aangeschreven voor (obligatie) leningen en dat laatste hebben we ook onder de leden uitgezet. Daar kwam weinig respons op; vijf leden die wél en 60 leden die niet benaderbaar waren. Dat heeft bestuur en werkgroep doen besluiten om te stoppen met dit onderzoek. Immers, de eerste vraag die sponsoren en bedrijven stellen en subsidiegevers en banken eisen is hoeveel de leden zelf bijdragen. Deze oogst is onvoldoende om mee verder te gaan. Voorlopig dus geen padel en ledenvergadering.   

Het was een enerverend en leerzaam traject en leuk om met enthousiaste werkgroepleden te doen Met dank aan Peter, Ids, Michel, Wieke, Arie,  David, Jan, Rik, Yvon, Quirine en Patrick 

 

tip

Winnen met wind.

Het voorjaar in Nederland leek op een zomer en de zomer lijkt tot nu toe op de herfst. Veel regen en behoorlijk wat wind. Iedere speler ergert zich wel eens aan de wind, wanneer deze flink over de baan waait.

Lees meer...

tip

Winnen van de prikker

Een van de moeilijkste en zwaarste tegenstanders op recreatief niveau is de "prikker" de speler die iedere bal hoog en vrij diep terug speelt (maanballen). Meestal ook nog eens met veel topspin.
 
Lees meer...

tip

Tennis is ook teamsport

In het dubbelspel worden de meeste 'winners' gemaakt door de netspeler en de meeste 'unforced errors' door de baselinespeler. De baselijnspeler speelt in dienst van de netspeler

Lees meer...