Nieuws uit de vereniging

Jubileumfeest

Jammer dat het alweer voorbij is; het was een prachtige en leuke dag; mooi om op terug te kijken

Traditioneel werden met de kinderen om 9.30 uur de (nieuwe) vlaggen gehesen en volgde olv Sybren een Roland Garos jeugdtoernooi. Rond 11.00 uur stond de Sportsjumper klaar waar veel gebruik van werd gemaakt en werd de ochtend afgesloten met een broodje knak en limonade. 

’s Middags was het tijd voor de senioren die afwisselend waren ingedeeld om te tennissen, Sportsjumpen of bij het Koningsspel. 

Toos hield een speech en er werd een toost uitgebracht  met bubbels. Ook feliciteerde Adrie Anker (KNLTB districtsbestuurder) de jarige club en bracht een KNLTB vlag en plaquette mee. Erna werden het donderdag dames- en zaterdagherenteam met bubbels verrast en door Michel, onze VCL, gefeliciteerd met hun promotie. Michel nam namens de kantinecie ook een kado mee; een prachtige klok om buiten aan de kantine te hangen. En met de vernieuwde naam op de gevel kunnen we weer jaren vooruit.  

Rond 18.00 uur was er een heerlijke BBQ  en ontstond daarna spontaan een ouder kind toernooi. Het was voor de deelnemers leuk maar ook voor het publiek op het terras; met o.a. een nieuwe groundsman in spé die tussen de spelende kinderen, onverschrokken de banen bleef vegen. 

En na de gezellige nazit, ging iedereen tevreden weer naar huis.tip

Winnen met wind.

Het voorjaar in Nederland leek op een zomer en de zomer lijkt tot nu toe op de herfst. Veel regen en behoorlijk wat wind. Iedere speler ergert zich wel eens aan de wind, wanneer deze flink over de baan waait.

Lees meer...

tip

Winnen van de prikker

Een van de moeilijkste en zwaarste tegenstanders op recreatief niveau is de "prikker" de speler die iedere bal hoog en vrij diep terug speelt (maanballen). Meestal ook nog eens met veel topspin.
 
Lees meer...

tip

Tennis is ook teamsport

In het dubbelspel worden de meeste 'winners' gemaakt door de netspeler en de meeste 'unforced errors' door de baselinespeler. De baselijnspeler speelt in dienst van de netspeler

Lees meer...