Waarom banen Gesloten

JAMMER
De banen zijn gesloten. Het is het 
 seizoen van de winterse perioden.

Hoewel de vereniging over 4 Gravel-Premium-Plus banen beschikt zijn deze in de winter niet altijd bespeelbaar. Gravel-Premium banen zijn geschikt om ca. 10 maanden per jaar te bespelen. Normale gravel banen ongeveer 8 maanden.
Soms laten de weergoden ons in de steek en hebben we te maken met omstandigheden welke ook wij zeer vervelend vinden.
Vooral in het vroege voorjaar en in de herfst is de kans op nachtvorst groot en stijgt overdag de temperatuur ver boven nul.

UITLEG:
Dit houdt in dat het water wat in de gravel aanwezig is gaat bevriezen. En zoals we allemaal weten zet water uit als het bevriest, op zich is dit niet erg, als het overdag ook maar onder nul blijft. Komt de temperatuur overdag boven nul dan ontstaat er zogenaamd "opdooi". Het bevroren 'uitgezette' water dooit en de banen zijn zacht en de lijnen zijn omhoog gedrukt door de uitzetting van het gravel. zouden we dan gaan tennissen dan trappen we het los liggend gravel weg met het gevolg dat er veel schade aan de banen ontstaat, de losliggende lijnen worden worden misschien kapot gelopen.  

RESULTAAT:
Het resultaat de banen zijn totaal onbespeelbaar en we zullen tot ver in het seizoen last hebben van slechte banen. Dit willen wij, maar jullie toch ook niet? 
Iedereen wil heel graag spelen, dat is logisch maar het weer hebben ook wij niet in de hand. dus wij vragen ieders begrip voor de omstandigheden. Onze groundsman wil ook niets liever dan dat iedereen kan tennissen. 

Waarom kan er niet worden gespeeld? Hieronder een aantal mogelijke oorzaken.
 
'S NACHTS VORST / OVERDAG DOOI
's Morgens zullen de banen nog hard zijn. komt de temperatuur boven nul, dan zal er opdooi plaats vinden. Er zullen plassen ontstaan en de banen zullen zacht aanvoelen, de bal stuitert slecht dan GEEN tennis.

'S NACHT VORST / OVERDAG VORST

 De banen zijn hard er kan worden gespeeld. Hierbij wel rekening houden met dat er mischien al eerder opdooi is geweest. de lijnen zullen boven de gravel uitkomen.

NA LANGERE VORSTPERIODE / DOOI

De banen zijn niet te bespelen, onze groundsman moet deze eerst walsen.
De groundsman geeft deze pas vrij als er gespeeld kan worden.
 
REGEN
Na regen kan er pas gespeeld worden als de baan geen plasvorming meer heeft. Banen dienen dus droog te zij 

De Groundsman heeft altijd het laatste woord daar waar het gaat of de banen wel/niet bespeelbaar zijn.
Het kan dus voorkomen dat de toegangspoorten naar de banen zijn afgesloten. dit betekend dat er dus NIET gespeeld kan worden.