Voor leden

Ready Again is opgericht in 1965, door een groep enthousiaste mensen die op vrijwillige basis, en zonder subsidie, de tennisvereniging vanaf de grond hebben opgebouwd; Chapeau!
Nog steeds wordt er met veel vrijwilligers gewerkt: de vereniging kan niet zonder! 
Wij vinden het normaal dat iedereen wat doet op de club. Je kunt daarvoor benaderd worden, maar ook zelf aangeven wat je zou willen doen. Om je een idee te geven; kijk op de website onder contact/commissies. Waar ga jij aan bijdragen? Laat het ons weten. 
Om veel tennisplezier met elkaar te houden zijn de volgende regels opgesteld.
 
LEDENPAS
Ieder lid van Ready Again ontvangt voor aanvang van het tennisseizoen zijn/haar ledenpas, mits de contributie is betaald.

De ledenpas dient voorzien te zijn van een pasfoto. Is deze niet meer recent? Lever dan uiterlijk 15 januari, een nieuwe pasfoto in bij de ledenadministratie, dan is dat voor de start van de competitie klaar. De KNLTB verwerkt deze op het pasje en dat neemt een paar weken in beslag
.
PASFOTO OP LEDENPAS
Als je een foto op je ledenpasje hebt, kun je aan alle KNLTB competities en toernooien meedoen. Lever daarvooreen pasfoto aan bij de ledenadministratie. 
Houd er rekening mee dat het aanmaken enkele weken duurt.  
BAANGEBRUIK
 • Het park is afgesloten als er niemand aanwezig is. Voor leden is het mogelijk om een sleutel te krijgen bij de ledenadministratie tegen een borgsom van € 3,50 en op vertoon van je ledenpas.Met deze sleutel kun je tevens in de heren- en dameskleedkamer en gebruik maken van toilet en douche.

 • Wanneer je geen lid meer bent, kun je de sleutel inleveren bij de ledenadministratie en krijg je € 2,50 retour.

 • Gebruik schoeisel wat geschikt is om op gravel te spelen: dat is een zool met een naar binnen gekeerd profiel.

 • Als de groundsman aan het werk is, volg dan altijd zijn instructies op. Bedenk en waardeer dat hij op vrijwillige basis, bijna alle dagen, voor ons aan het werk is. 
Baan afhangen
Wanneer je komt tennissen is het altijd handig om met je pasje de baan af te hangen. Wanneer er geen wachtenden zijn, kun je doorspelen zo lang als je wilt. Zijn die er wel, dan mogen zij na drie kwartier jouw baan afhangen. Zij hangen hun pasje op die baan,waarop het langst wordt gespeeld ongeacht enkel of dubbelspel. Wanneer je toch graag door wilt spelen is dubbelen soms een optie en start weer een nieuw ¾ uur.
VERLICHTING
 • Alle banen van het park zijn voorzien van verlichting, die per twee banen kunnen worden ingeschakeld. Te weten baan 1 & 2, baan 3 & 4, en baan 5 & 6. In- en uitschakelen van de verlichting kan via het bedieningspaneel bij de achterste deur van de kleedkamers.
 • Het is mogelijk om voor de verlichting van baan 1 t/m 4 een sleutel te krijgen bij de ledenadministratie op vertoon van je ledenpas en borgsom van € 3,50. 
  (Dit is een andere sleutel dan van het toegangshek)
 • Wanneer je geen lid meer bent, kun je de sleutel weer inleveren bij de ledenadministratie en krijg je € 2,50 retour.
  De sleutel van de verlichting voor baan 5 en 6 hangt in de kantine en kan alleen worden gebruikt bij aanwezigheid van kantinedienst. 
 • Hoe de verlichting kan worden in- en uitgeschakeld staat op de instructie bij het bedieningspaneel. Bij het uitschakelen van de verlichting (baan 1 t/m 4) zal er één lamp ca. 2 minuten langer blijven branden.
 • De verlichting aan de kantine en de lantaarnpalen op het park worden automatisch geschakeld d.m.v. een donker-lichtautomaat.
BAANONDERHOUD DOOR LEDEN
 • Als je de baan verlaat moet je de baan vegen met het sleepnet.

 • BANEN DIENEN IN DE DWARSRICHTING TE WORDEN GESLEEPT. DUS EVENWIJDIG AAN HET NET.
 • Neem gelijk ook de uitlopen aan de zijkant en achter de baseline mee.
 • In het voor en najaar wordt op een aantal zaterdagochtenden en door de weekse avonden een beroep op de leden gedaan om gezamenlijk het park op te ruimen en de banen weer speelklaar te maken.
 • Voor het andere onderhoud zorgt de groundsman (Broer Smedes); als hij aan het werk is kan hij vragen om op een andere baan te gaan spelen. Volg zijn instructies altijd op, hij weet het best wat er moet gebeuren. Bedenk en waardeer dat hij voor ons op vrijwillige basis, bijna iedere dag aan het werk is!!! 
SPROEIEN VAN DE BANEN

De banen worden tijdens het tennisseizoen beregend d.m.v. een volautomatisch sproeisysteem op de volgende tijden:
01:00 uur, 
03:00 uur
07:00 uur,
10:00 uur (met uitzondering van donderdag),
13:00 uur en om
17.30 uur (met uitzondering van dinsdag).


Vanaf 2015 wordt er met bronwater gesproeid waarop een ontijzeringinstallatie is aangesloten.  
Elke sproeibeurt wordt aangekondigd d.m.v. een geluidssignaal. Na dit signaal heb je nog ca. 5 minuten om de baan te verlaten voordat de sproeiers in werking treden. De sproeiers beginnen op baan 1 en eindigen op baan 4. Vanwege kostenbesparing doen baan 5 & 6 niet met alle sproeibeurten mee. 

 

VERLATEN PARK
En fijn getennist?
Als je als laatste het park verlaat, controleer dan of alle deuren van de kantine zijn gesloten (de kleedkamers mogen open blijven), controleer of het hek tussen de banen en de volkstuinen is afgesloten (kan met de zelfde sleutel als het toegangshek).

Ruim eventuele aanwezige rommel op en sluit bij het verlaten van het park het toegangshek af.

Tot de volgende keer!

 

Geen afbeeldingen

Leuke tennisweetjes

YDe langste wedstrijd ooit gespeeld, was tussen de Ameriikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut op Wimbledon in 2010. We moesten er welgeteld 11 uur en 5 minuten op wachten en de vijfde set duurde maar liefst 491 minuten. Isner won uiteindelijk met 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 en 70-68. Isner sloeg 112 aces en Mahut 103.

EDe hardst geslagen service van een man is 263,4 Km/uur door Sam Groth , bij de dames is dit gedaan door Sabina Lisicki met 210,8 km/uur

SDe meeste dubbele fouten in een wedstrijd staat op de naam van Anna Kournikova met 31 dubbele fouten in de Australian Open 1999