Tennisles

  
Dus jij wilt beter worden in tennis?
 
Dat is geweldig want tennis is een leuke sport en niet moeilijk om mee te beginnen. En met heerlijke weer in het vooruitzicht kan het echt bevrijdend werken om ’s avonds even lekker naar buiten te gaan om een balletje te slaan.

Een beetje ballen lukt al gauw. Maar...... het betere werk, dat vereist veel vaardigheid. Iedereen die al wat langer tennist weet dat. 
De basis tips: Racket naar achteren, kijk naar de bal  tot het einde, ontspan, swingen met gevoel. knieën ligt gebogen houden. Simpel of niet?  
Ready Again biedt de mogelijkheid om les te nemen. Dit kan individueel of in een groep met zes of acht. 
De tennislessen zijn op dinsdag en worden gegeven door Sybren van Bethlehem van Continutennis. 
Continuetennis (incl. Sybren) heeft gecertificeerde leraren in dienst, ook om Tenniskids lessen te mogen geven. Om les te kunnen krijgen dien je lid te zijn of te worden van onze tennisvereniging. 

 
De tennisclub regelt de betaling van de lessen. Alle lessen dienen vooraf betaald te worden. Je ontvangt de factuur via de pennigmeester.
De kosten van de lessen zijn gebaseerd op het aantal deelnemers per lesgroep. Als er minder deelnemers zijn, worden, na overleg, de kosten per persoon verhoogd. 

COMPETITIETRAINING
Er is een mogelijkheid om in maart 4x met je team te komen lessen op die onderdelen die je wenst. Geef je per team op, we gaan uit van 4 personen. 
TENNISLESSEN VOOR DE JEUGD
 
De tennislessen zijn op dinsdag en worden gegeven door Sybren van Bethlehem van Continutennis. Je kunt je opgeven via hun website: www.continutennis.nl Hoe eerder je opgeeft, hoe meer kans dat je in een lesgroep en op een tijd komt van jouw voorkeur. Geef vooral ook je wensen aan, mogelijk dat die kunnen worden ingewilligd. Continuetennis (incl Sybren) heeft gecertificeerde leraren in dienst, ook om Tenniskids lessen te mogen geven.  Om les te kunnen krijgen dien je lid te zijn van de tennisclub (uitgezonderd de proeflesaanbieding). 
De tennisclub regelt de betaling van de lessen. Alle lessen dienen vooraf betaald te worden. Daarvoor krijg je van Sybren een incassoformulier. De kosten van de lessen zijn gebaseerd op het aantal deelnemers per lesgroep. Als er minder deelnemers zijn, worden, na overleg, de kosten per persoon verhoogd. 
TENNISLESSEN
Duur is 16 weken, in een groep van 6 of 8 personen. Wil je liever alleen, met 2 of met meer, geef je wensen door, mogelijk kunnen die worden ingepast.
THEMALESSEN, 9,
LESDATA
Maand Dinsdag
april 4, 11, 18
mei 2, 9, 16, 23, 30
juni 6, 13, 20, 27
juli
4, 11, 18
augustus
september 5
KOSTEN
per persoon   bij 8 deelnemers   € 128,00
 
Maak Kennis Met Tennis Pakket € 32.00
4 lessen met max 8 prsonen  
Je heeft nog geen lid te worden  
      
     

 Betaling is vooraf, je ontvangt daarvoor een mail van de penningmeester van Ready Again (Wieke Dijkstra).

VRAGEN
mail naar Toos Luijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
LESREGLEMENT
De lessen worden gegevens door continutennis. Kijk voor het lesreglement op hun website www.continutennis.nl/lesreglement

Wij willen jullie vooral wijzen op Art 7 uit hun reglement:
Indien lessen uitvallen wegens weersomstandigheden, dan komt de eerste les voor rekening van de cursist, de 2de les wordt ingehaald, de 3de niet, de 4de wel (met een maxima van 2 inhaallessen). Eenmaal aangevangen lessen worden nooit ingehaald.

Leuke tennisweetjes

YDe langste wedstrijd ooit gespeeld, was tussen de Ameriikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut op Wimbledon in 2010. We moesten er welgeteld 11 uur en 5 minuten op wachten en de vijfde set duurde maar liefst 491 minuten. Isner won uiteindelijk met 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 en 70-68. Isner sloeg 112 aces en Mahut 103.

EDe hardst geslagen service van een man is 263,4 Km/uur door Sam Groth , bij de dames is dit gedaan door Sabina Lisicki met 210,8 km/uur

SDe meeste dubbele fouten in een wedstrijd staat op de naam van Anna Kournikova met 31 dubbele fouten in de Australian Open 1999