Hoe hoort het eigenlijk

Tennis is een sport met veel spelsituaties. Over veel spelsituaties is er vaak discussie of onduidelijkheid. Bekijk allereerst maar eens de voorbeelden. Je kunt er al direct je voordeel mee doen tijdens de wedstrijden!

Spelregels

Tennis is een sport met veel tradities. En daar hoort de zogenoemde tennisetiquette bij. Weet jij welke gedragsregels er allemaal zijn?

Over etiquette

Speelsterkte is de relatieve norm voor de tennisvaardigheid van een bij de KNLTB aangesloten tennisser in verhouding tot de tennisvaardigheid van de overige bij de KNLTB aangesloten tennissers van hetzelfde geslacht

Over Dynamisch Speelsterkte Systeem

tip

Winnen met wind.

Het voorjaar in Nederland leek op een zomer en de zomer lijkt tot nu toe op de herfst. Veel regen en behoorlijk wat wind. Iedere speler ergert zich wel eens aan de wind, wanneer deze flink over de baan waait.

Lees meer...

tip

Winnen van de prikker

Een van de moeilijkste en zwaarste tegenstanders op recreatief niveau is de "prikker" de speler die iedere bal hoog en vrij diep terug speelt (maanballen). Meestal ook nog eens met veel topspin.
 
Lees meer...

tip

Tennis is ook teamsport

In het dubbelspel worden de meeste 'winners' gemaakt door de netspeler en de meeste 'unforced errors' door de baselinespeler. De baselijnspeler speelt in dienst van de netspeler

Lees meer...