Tenniskids informatie

15. 04. 06
Hits: 1358
Het jeugdtennis is sinds 2013 behoorlijk veranderd. Kinderen spelen op een aangepaste baan, met een aangepast racket en een speciale bal. Daarnaast is de jeugdcompetitie aangepast aan de moderne tijd en de belevingswereld van de kinderen. Ieder kind speelt in een bepaalde kleur.  De kleur geeft een bepaald niveau aan. Op deze manier leren kinderen speelser en leuker tennissen.  Zij leren minder om de bal in het spel te houden maar meer om de tegenspeler te laten lopen en initiatief te nemen en eventueel te scoren.   Om tennis verslavend leuk te maken spelen kinderen in Nederland vanaf september 2013 dus in de juiste kleur.

Leeftijdsindeling

 
Waarom is Tenniskids belangrijk?
Het is stimulerend en sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen ook een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kids worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.
 
Hieronder vind je meer infomatie over de verschillende fase's 
 
Rood.
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn t/m 7 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6×12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm
rood
Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.
Oranje
Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 11-12 jaar en ouder. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm
rood

 

Wil je meer weten over tenniskids kijk dan ook eens op de website van Tenniskids.nl